Pompierii de la ISU Cluj au intervenit de urgență, joi seară, la un incendiu izbucnit la un spital privat de pe strada Frunzișului din municipiul Cluj-Napoca. Incendiul, care s-a manifestat cu mult fum, a fost lichidat la scurt timp, a transmis ISU Cluj. Nu au fost victime, dar mai mulți pacienți au fost evacuați de urgență, iar unii dintre ei au fost transportați la alte spitale.

„A fost activat planul roșu începând cu ora 22:50. Până acum nu sunt anunțate victime, iar în jur de 20 de pacienți au fost evacuați de către pompieri. Spitalul este inundat cu fum”, a transmis ISU Cluj, într-un prim mesaj, citat de publicația locală Monitorul de Cluj.

Pompierii au intervenit și au reușit la scurt timp să lichideze incendiul. Ei continuă intervenția la fața locului pentru a determina cauzele producerii incendiului.

Ca măsură de precauție, 29 de persoane au fost evacuate din spital, cinci fiind transportate la alte spitale din municipiu, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Paul Olar, într-o intervenție telefonică la Digi24. Persoanele care au fost transportate la alte spitale nu au suferit răni și au fost transportați la alte unități ca măsură de precauți, întrucât au afecțiuni care necesită supraveghere medicală continuă.

El a subliniat că nu mai există niciun pericol la spitalul privat din Cluj, incendiul fiind lichidat. La fața locului mai sunt desfășurate doar verificări pentru stabilirea circumstanțele care au dus la producerea incendiului.