Sursă foto: actualdecluj.ro

La finalul lunii martie, Primăria Florești a atribuit contractul pentru extinderea rețelelor de utilități publice în cadrul proiectului de fluidizare a traficului în zona cartierului Terra din localitate. Contractul a fost adjudecat de Lukarom Invest/Wizland Construct, aceeași firmă responsabilă și de lucrările la drumuri, pentru o sumă de peste 3,2 milioane de lei. Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că, începând cu data de 20 aprilie, au început lucrările de construcție a noii străzi Dumitru Mocanu II din această zonă, inclusiv lucrările de extindere a rețelelor de utilități publice, amplasamentul fiind deja predat constructorului. Proiectul de modernizare și fluidizare a traficului din zona cartierului Terra din Florești implică lărgirea benzilor de circulație, realizarea de trotuare, construirea unui nou drum de acces direct din DN1, precum și reabilitarea sistemelor de canalizare și alimentare cu energie electrică, iar termenul de execuție este de aproximativ 11 luni.

„Noul segment de stradă va respecta normativele în vigoare pentru o infrastructură modernă si va avea următoarele caracteristici: lungime de 900 m, lățime de 9m, două benzi cu circulatie în 2 sensuri, trotuare de ambele părți. În cadrul acestei lucrări se vor realiza mai multe accese spre unitățile locative deja existente de-a lungul traseului, fapt care va degreva mult traficul actual al zonei “Terra”. O altă caracteristică importantă a acestei străzi este că va deschide un nou acces în DN1(str. Avram Iancu) Acest acces va fi realizat prin strada Petuniei care de asemenea a intrat în reabilitare si va deveni o stradă cu 2 benzi, trotuare pe ambele sensuri, cu o lățime totală de 9m”, a transmis Pivariu.

Primăria Florești va extinde rețeaua de distribuție de apă potabilă pentru a asigura accesul la apă potabilă locuitorilor de pe străzile Profesor Dumitru Mocanu și Petuniei. Pentru aceasta, se va instala o conductă de PEHD PE 100 Pn 10 bar de 755 m pe strada Dumitru Mocanu, o conductă de PEI-ID PE 100 Pn 10 bar de 125 mm de lungime de 33 m pe strada Petuniei și o conductă de PEI-ID PE 100 Pn 10 bar de 110 mm.

Proiectul vizează, de asemenea, modernizarea rețelelor de canalizare și alimentare cu energie electrică. Primăria Florești a început deja lucrările de extindere a platformei de drum pe arterele Dumitru Mocanu, D. Tăuțan, Întreprinzătorilor, Petuniei, Terra și Teilor. Aceste lucrări sunt efectuate de Lukarom Invest – Wizland Construct, care au câștigat un contract în valoare de peste 5,5 milioane lei, fără TVA, la începutul acestui an. Lucrările au început la sfârșitul lunii februarie, odată cu dărâmarea unui gard în zona de acces spre cartierul Terra din Florești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.