Sursă foto: servuscluj.ro

În județul Cluj va fi construit un centru de îngrijiri paliative pediatrice, care va oferi îngrijire copiilor aflați în stadii terminale și care nu mai beneficiază de resurse terapeutice. Pentru a aduna fonduri pentru acest viitor centru, au fost făcute zeci de donații, însă gestul cel mai impresionant a fost făcut de copiii înșiși. Aceștia și-au donat economiile personale, fără să numere înainte, vărsând tot ce aveau în pușculiță.

Primul eveniment de strângere de fonduri a avut loc la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Cluj-Napoca, fiind inițiat de conducerea școlii și având participarea elevilor, a corpului didactic și a părinților. Ulterior, un alt eveniment a fost organizat cu ocazia Mărțișorului, de elevii și profesorii Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca.

„Mi-a rămas în minte un copil care a venit cu pușculița de acasă și nu a numărat banii din pușculiță, a vărsat-o cu totul acolo, cu o pofta extraordinară că poate să își dea toți banii pentru alți copii care nu sunt atât de fericiți ca el”, a afirmat Bogdan Chiorean, manager al Centrului de Ingrijiri Paliative „Sf. Nectarie”.

Acesta va fi un spital care va ajuta copiii să uite de orele de nesomn și să le lumineze zilele, transformându-i în adevărați eroi care au întreaga viață în față. Felul în care ne comportăm cu copiii grav bolnavi, aflați în stadii terminale, poate îmbunătăți calitatea vieții lor, chiar și atunci când resursele terapeutice nu mai pot prelungi viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.