Categorii
Actualitate

În județul Cluj nu există drumuri blocate. Pentru asigurarea unor condiții optime de circulație s-a aruncat material antiderapant și sare

Nu există drumuri județene blocate în Cluj, conform informațiilor Consiliului Județean. Totuși, din cauza ninsorii și a temperaturilor scăzute, circulația pe unele sectoare de drum se desfășoară în condiții de iarnă.

Pentru a asigura condiții optime de circulație, pe 13 drumuri județene din zona Huedin s-a acționat ieri, 5 februarie, cu ajutorul a 9 utilaje și au fost utilizate 157 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. În această zonă, s-a mai acționat pe două drumuri județene noaptea trecută și în dimineața acestei zile cu două utilaje.

În zona Gilău, 17 drumuri județene au fost curățate ieri cu 13 utilaje, iar 12 drumuri județene au fost curățate noaptea trecută și dimineața acestei zile cu 5 utilaje. Au fost folosite 150 de tone de material antiderapant, inclusiv sare în aceste acțiuni.

În zona Turda, ieri s-a intervenit pe 17 drumuri județene cu 15 utilaje și în cursul nopții și a dimineții s-a acționat pe opt drumuri cu șase utilaje. Au fost folosite 160 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În zona Gherla, ieri s-a intervenit pe cinci drumuri județene cu trei utilaje și în cursul nopții și a dimineții s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri cu patru utilaje. Au fost folosite 80 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. În zona Dej, în ultimele 24 de ore s-a intervenit pe nouă drumuri județene cu nouă utilaje și s-au folosit 40 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În prezent, se acționează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului și combaterea poleiului, precum și cu revizii ale drumurilor pentru verificarea stării acestora, urmând să se intervină dacă este necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *