Sursă foto: servuscluj.ro

Ieri, Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca a sărbătorit ”Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși” printr-un program special dedicat copiilor. Scopul acestei zile a fost de a menține și promova arta păpușeriei și de a o utiliza ca mijloc de educație estetică și etică. Biletele pentru cele trei spectacole destinate micilor spectatori au putut fi achiziționate de la sediul Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca, la prețul de 10 lei pentru elevi, preșcolari și studenți, iar pentru pensionari și adulți, prețurile au fost de 20 și 40 de lei.

Primul spectacol din programul aniversar a fost „Crăiasa Zăpezii”, o adaptare după povestea lui Hans Christian Andersen, regizat de Traian Savinescu și prezentat la Teatrul „Puck”. Povestea vorbește despre prietenie și se desfășoară într-un univers dominat de o atmosferă glacială. Scenariul, regia și muzica au fost semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Distribuția a inclus actorii Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu și Radu Lărgeanu.

În același timp, artiștii secției maghiare a instituției au susținut un spectacol numit „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna” la Grădinița „Dumbrava minunată” din Cluj-Napoca, regizat de Laura Pünkösti. Spectacolul prezintă povestea a doi copii, Palkó – un băiețel blond cu părul zburlit și Panna, o floare născută din stele. Distribuția a inclus actorii Patka Ildikó, Mostis Balázs și Kötő Áron.

În final, de la ora 17.00, copiii au fost așteptați la Teatrul de Păpuși „Puck” pentru a urmări spectacolul „Povestea celor trei veverițe”, regizat de Dana Bonțidean. Spectacolul se bazează pe volumul de „Povești raționale pentru copii” al Virginiei Waters, editat în limba română în 2003 de Centrul Român de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale.

Durata spectacolului a fost de aproximativ 45 de minute și s-a adresat copiilor cu vârsta minimă de trei ani. Scenografia și pictura au fost realizate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar ilustrația muzicală de Attila Nagy. Distribuția a inclus actorii Ramona Atănăsoaie, Călin Mureșan, Robert Trifan și Adina Ungur. Figurația a fost realizată de Cosmin Cîrlea, iar interpretarea audio de Dana Bonțidean și Ionuț Constantinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.