Astfel, hotărârea de Guvern vizează trecerea în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a sectoarelor de drum judeţean DJ 298 şi DJ 291C, aflate în domeniul public al judeţului Botoşani şi în administrarea Consiliului Judeţean Botoşani, încadrarea acestora în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Autorităţii Vamale Române, instituţie publică din subordinea Ministerului Finanţelor, precum şi transmiterea acestuia în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, conform comunicatului de presă al Executivului. 

Sorin Grindeanu a explicat că trecerea acelui teren în subordinea MT este necesară realizării de către CNAIR a unor facilităţi destinate controlului de autovehicule de mare tonaj.

 

„Pas important pentru noul punct de trecere a frontierei între România şi Ucraina deschis la Racovăţ (judeţul Botoşani)! Guvernul a aprobat astăzi trecerea sectoarelor de drum judeţean DJ 298 şi DJ 291C în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Cele două drumuri (care intră în categoria drumurilor de interes naţional) sunt importante pentru asigurarea legăturilor rutiere spre şi dinspre Punctul de trecere al Frontierei din zona Racovăţ (România) şi Diakivţi (Ucraina). Prin hotărârea aprobată astăzi de Guvernul României va fi trecut în administrarea Ministerului Transporturilor şi a Autorităţii Vamale Române inclusiv un teren în suprafaţă de 12.217 mp. Acesta este necesar realizării de către CNAIR a unor facilităţi destinate controlului autovehiculelor de mare tonaj”, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook.