„Este în perioada de garanţie şi nu avem foarte multe experienţe care să ne facă să nu urmărim foarte atent modul în care constructorul îşi face treaba. Să ştiţi că e un constructor care este extrem de monitorizat de către CNAIR şi va continua această monitorizare. Eu îmi doresc ca, dincolo de dezvoltarea infrastructurii, îmi doresc ca lucrurile să fie făcute bine (…) şi îmi doresc ca asemenea incidente să fie cât mai puţine. Dar, repet, poate aude: e un constructor care este monitorizat extrem de atent de către CNAIR tocmai pentru a evita situaţii de acest tip şi din cauza faptului că avem anumite semne de întrebare”, a afirmat Sorin Grindeanu sâmbătă, în cadrul unei conferinţe la Alba Iulia.

 

Întrebat dacă are cunoştinţă despre faptul că la autostradă nu se lucrează pentru reparaţii, ministrul admite că în această perioadă condiţiile meteo nu sunt cele mai favorabile realizării de lucrări la drumuri. El spune că speră ca odată ce vreme va fi „una potrivită” şi ritmul lucrărilor de reparaţii va fi unul „potrivit”.

 

Compania italiană are la dispoziţie 30 de zile, începând din 31 ianuarie, pentru realizarea reparaţiei.

 

O alunecare de teren în rambleu s-a produs, la sfârşitul lunii trecute, pe autostrada Sebeş-Turda, în zona Alba Iulia Nord, unde o bucată din carosabil s-a rupt după ce terenul de sub şosea a plecat la vale. Lucrarea se află în garanţie şi este realizată din banii constructorului.