Corina Ungureanu este campioană mondială și europeană, dar a fost în trecut protagonista unui mare scandal. Acum vorbește deschis despre cum a afectat-o decizia de a poza.

Corina Ungureanu (43 de ani) a câștigat două titluri mondiale cu echipa și o medalie de aur la sol la Campionatele Europene. În urmă cu 23 de ani a fost protagonista unui pictorial nud în revista Playboy care abia se lansase la vremea respectivă.

Multe critici

Imaginile au iscat la vremea respectivă un mare scandal. Sportiva a fost intens criticată pentru că a pozat dezbrăcată. Corina Ungureanu recunoaște că a atras-o atunci partea financiară.

„Nu voi spune că nu a contat partea financiară. A contat enorm. Erau mai mulți bani decât primisem pentru titlul mondial. Aveam o casă de terminat. A fost și chestia că pozase o patinatoare și că au mai fost gimnaste înaintea mea… Am zis «OK, bun». M-am autodepășit, dacă vrei. Eu nu sunt o mare gimnastă. Nu mă consider în primele 15.

Eu știu unde îmi e locul în ierarhia marilor gimnaste din România. Nu o să mă auzi că spun «Sunt o mare gimnastă». OK, comparativ cu rezultatele de azi, putem spune. Dar poate dacă nu făceam acele poze lumea nu știa că Ungureanu e și campioană mondială”, a declarat sportiva.

Un alt scandal

Corina Ungureanu a filmat și un DVD în Japonia, alături de Lavinia Miloșovici și Claudia Presecan. Imaginile sexi cu cele trei gimnaste au fost realizate chiar în sala de gimnastică.

„Când a fost pictorialul din Japonia a fost o mare încurcătură, un mare scandal. Eu, din prostie sau neștiință, am avut emblema Federației pe echipament. Atât ne-a dus pe noi capul. Nu am știut să luăm un avocat, să citim contractul cum trebuie. Noi nu am dat niciun fel de explicații, nu am spus prea multe.

Probabil dacă se întâmpla azi, nu mai se mai agita nimeni. Au fost alte gimnaste care au făcut mult mai multe, după noi”, a mai spus Corina Ungureanu, potrivit gps.ro.