Plângerea, depusă în această săptămână în instanţa de faliment din Delaware, o numeşte şi pe Caroline Ellison, care a condus fondul speculativ Alameda Research al lui Bankman-Fried; fostul şef de tehnologie al FTX, Zixiao ”Gary” Wang; şi fostul director de inginerie al FTX, Nishad Singh.

FTX a spus că inculpaţii au deturnat în mod continuu fonduri pentru a finanţa condominii de lux, contribuţii politice, investiţii speculative şi alte ”proiecte de companie”, în timp ce au comis ”una dintre ele mai mari fraude financiare din istorie”.

Presupusele transferuri frauduloase au avut loc între februarie 2020 şi noiembrie 2022, când FTX a solicitat în justiţie protecţie faţă de faliment capitolul 11 şi pot fi anulate, sau ”evitate”, în conformitate cu codul de faliment al SUA sau legea Delaware, a spus FTX.

Un purtător de cuvânt al Bankman-Fried a refuzat să comenteze. Avocaţii celorlalţi inculpaţi nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

FTX este acum condusă de John Ray, care a ajutat la administrarea Enron după falimentul companiei de energie din 2001.

Procurorii americani l-au numit pe Bankman-Fried creierul unei fraude care a dus la prăbuşirea FTX şi a inclus deturnarea de miliarde de dolari din fondurile clienţilor.