Contractul revizuit ar permite UE să treacă la vaccinuri mai noi, adaptate oricăror variante viitoare de Covid-19, a adăugatarticolul, citând persoane apropiate negocierilor.

În ianuarie, Reuters a relatat despre discuţii între UE şi cei doi producători de medicamente, menite să reducă achiziţiile cu până la 500 de milioane de doze de vaccin pentru Covid-19, pe care Bruxelles-ul s-a angajat să le cumpere anul acesta, în schimbul unui preţ mai mare.

Mişcarea vine în timp ce blocul intenţionează să reînnoiască legile care guvernează industria farmaceutică de 148 de miliarde de dolari, în speranţa de a relansa investiţiile şi de a stimula accesul la medicamente la preţuri accesibile, într-un moment în care bugetele sănătăţii sunt epuizate de costurile tratării Covid-19.

Pfizer a refuzat să comenteze articolul FT, dar a spus că discuţiile au fost purtate ”cu bună-credinţă de către toate părţile”, în timp ce partenerul BioNTech şi Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu au răspuns solicitărilor de comentarii ale Reuters.