Milionarii Andrew și Tristan Tate și-ar putea pierde întreaga avere făcută în România, după ce au fost acuzați de trafic de persoane, viol și constituirea unui grup de crimă organizată  Procurorii DIICOT a pus sechestru pe bunurile loe.

Procurorii DIICOT le-au pus sub sechestru colecția impresionantă de mașini, dar și câteva imobile, inclusiv vila de lângă București unde ar fi exploatat sexual, potrivit autorităților, cel puțin 6 tinere.

Veștile proaste se țin scai de frații Andrew și Tristan Tate. Pe lângă arestarea preventivă pentru 30 de zile, pe care controversații milionari britanici de origine americană au contestat-o deja, procurorii DIICOT au luat și măsuri asiguratorii împotriva celor doi suspecți: le-au pus sechestre asigurătorii pe colecția de mașini scumpe din Pipera, a cărei valoare este estimată la peste 5 milioane de dolari.

Între cele 11 mașini pe care procurorii de la Crimă Organizată urmează să le ridice se numără un Bugatti Chiron, evaluat la trei milioane de dolari. Dar și un Rolls Royce Wraith de 380 de mii de dolari, două Ferarri de peste o jumătate de milion de dolari, un McLaren de aproape 400 de mii și un Porsche GT Street de peste 300 de mii de dolari.

Sunt mașinile din cauza cărora Andrew Tate a purtat un război al declarațiilor, pe platfomele sociale, cu renumita activistă de mediu Greta Thunberg. Vehiculele vor rămâne în custodia statului până la finalizarea cazului.

Procurorii DIICOT au pus sechestru și pe vila de câteva sute de mii de euro din Pipera, unde șase tinere ar fi fost exploatate sexual într-un studio de videochat.

Eugen Vidineac, avocatul fraților Tate: ”În situația în care există pretenții civile din partea persoanelor vătămate ce vor fi exprimate cadrul dosarului penal și dacă vom avea de a face cu o hotărâre de condamnare, este pentru îndestularea acestor pretenții. Iar de pe altă parte, dacă vom avea de-a face cu pronunțarea unei soluții de condamanre pentru infracțiuni din care s-ar fi obținut venituri ilicite, ar face obiectul confiscării speciale”.

Până acum, doar două din cele șase tinere s-au constituit părți civile, dar nu au spus deocamdată ce daune pretind. Altele, însă, au depus mărturie în anchetă fără să se considere victime.

”Salutare tuturor! Sunt Carla Howe!”.

În schimb, tabloidul britanic Daily Mail vorbește despre ce a pățit un fost model Playboy, Carla Howe, pe care Andrew Tate a curtat-o până de curând și pe care ar fi invitat-o în România. Cei doi s-au întâlnit o singură dată, la o gală de box din Dubai.

”Doamna Howe le-a spus prietenilor că ea ar fi putut fi una dintre victimele vizate, deoarece tactica avea o asemănare înfricoșătoare cu modul în care procurorii români susțin că Tate și fratele său au încercat să stabilească o relație cu victimele. Ea le-a spus prietenilor: „A vrut să plec în România și am fost tentată. Mă face să mă gândesc acum cum ar fi putut să meargă îngrozitor. Probabil că aș fi ajuns să nu ies niciodată din casă”.

Între timp, Andrew și Tristan Tate speră să fie lăsați liberi după judecarea contestației la arestare, care va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare.