Sursa foto: stiridecluj.ro

Fostul șef al Inspectoratului pentru Controlul Rutier Cluj a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Cluj.

Bogdan Durlea este acuzat, printre altele, că deși avea responsabilități de control asupra firmelor de transport, el administra compania de transport a socrului său. De asemenea, este acuzat că ar fi primit mită sub formă de doi miei pentru a numi un șef de inspectorat județean.

Procurorii l-au trimis în judecată pentru următoarele infracțiuni: utilizarea, în orice mod, direct sau indirect, a unor informații confidențiale sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, cu scopul de a obține pentru sine sau pentru altcineva bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în mod continuat; abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altcineva un folos necuvenit, în mod continuat; luare de mită, în mod continuat; realizarea de operațiuni financiare, ca acte comerciale, incompatibile cu funcția, atribuția sau sarcina pe care o îndeplinește o persoană, cu scopul de a obține pentru sine sau pentru altcineva bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Alături de el, a fost trimis în judecată și Aurel Țigouan, care, la momentul săvârșirii faptelor, era inspectorul coordonator județean al județului Bistrița Năsăud din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) – Inspectoratul Teritorial nr. 4. Acesta este acela de la care fostul șef al ISCR Cluj ar fi primit mieii.

Țigouan a fost trimis în judecată pentru: utilizarea, în orice mod, direct sau indirect, a unor informații confidențiale sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, cu scopul de a obține pentru sine sau pentru altcineva bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în mod continuat; dare de mită.

Procurorii susțin că cei doi ar fi „protejat” mai multe firme din domeniul transportului de mărfuri, notificându-le în legătură cu controalele care urmau să aibă loc.

Astfel, aceștia ar fi împărtășit mai multor persoane informații despre obiectivele controalelor, durata acestora, componența echipajelor și zona de acțiune, pentru a le permite să evite eventuale sancțiuni.

Fostul șef al ISCTR Cluj nu ar fi aplicat sancțiuni în urma constatării unor contravenții, influențând și alți doi inspectori din subordinea sa să nu aplice sancțiuni unui operator de transport.

De asemenea, el ar fi solicitat bani și materiale de construcții la prețuri reduse în schimbul asigurării protecției pentru anumiți operatori de transport.

Pe 12 aprilie 2023, inculpatul Bogdan Durlea ar fi primit de la Aurel Țigouan produse de origine animală în valoare aproximativă de 400 de lei, în legătură cu numirea sau menținerea în funcție a unor inspectori coordonatori județeni.

Mai mult, Durlea ar fi furnizat servicii de transport rutier cu vehicule ce aparțineau socrului său, ar fi încheiat contracte comerciale și ar fi emis facturi, fie direct, fie prin angajații firmelor administrate de socrul său, cu scopul de a genera venituri pentru aceste societăți.

Durlea se confruntă și cu sechestru pe mai multe sume de bani.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Cluj, cu propunerea de a menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Trebuie menționat că cei doi sunt judecați sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.