Fostul ministru al Agriculturii, senatorul Adrian Oros îl critică în termeni duri pe premierul Marcel Ciolacu pe care îl descrie drept „un băieţaş care nu ştie dacă, când şi cum şi-a obţinut licenţa, un băieţaş care şi-a făcut rost de un certificat de revoluţionar la 30 de ani după Revoluţia din ’89, un băieţaş gonflat de scribi bine plătiţi şi protejat de băieţii deştepţi, ajutat să-şi elimine adversarii din partid, adversari care, culmea, aveau şi avantajul nedrept al bacalaureatului”. El cataloghează drept „japcă fiscală” măsurile fiscale vehiculate a fi adoptate în perioada următoare.

„Care dintre dumneavoastră v-aţi da afacerea, conducerea firmei pe seama unui repetent? Care dintre dumneavoastră aţi fi de acord ca de bugetul familiei dumneavoastră să se ocupe nişte repetenţi? Nu-i aşa că nimeni? Din nefericire, în această ţară, astăzi, asta se întâmplă: un guvern de doctori, un guvern făcut parcă la mişto, la balul bobocilor, la o privată, sigur, la o universitate mă refer. Un guvern condus de un băieţaş care nu ştie dacă, când şi cum şi-a obţinut licenţa, un băieţaş care şi-a făcut rost de un certificat de revoluţionar la 30 de ani după Revoluţia din 89, un băieţaş gonflat de scribi bine plătiţi şi protejat de băieţii deştepţi, ajutat să-şi elimine adversarii din partid, adversari care, culmea, aveau şi avantajul nedrept al bacalaureatului. Un băieţaş care s-a obosit după două luni de guvernare şi ne ameninţă că, dacă nu trece acel program de măsuri pentru relansarea economică el îşi va da demisia. Sigur, acest proiect de măsuri pritocit de creierele guvernamentale nu este altceva decât o japcă fiscală. Poţi citi, printre rânduri, ura în forma ei cea mai pură faţă de mediul de afaceri, faţă de partea activă a societăţii, faţă de cei care le plătesc salariile şi sinecurile”, a afirmat Adrian Oroş sâmbătă, în discursul ţinut la conferinţa partidului Forţa Dreptei.

Adrian Oros a mai afirmat că, dacă astfel de măsuri vor fi adoptate, mulţi oameni din mediul privat vor renunţa la afacerile lor, pentru că „nimeni nu este bătut în cap să muncească ca să dea bani lui Ciolacu şi lui Câciu ca să-i împartă pe sinecuri”.

Acesta afirmă că „orice prost poate să ia bani cu împrumut, orice prost poate să crească taxele şi impozitele fără să se gândească la consecinţele nefaste ale acestor măsuri aberante”.

Senatorul neafiliat, membru al Forţei Dreptei, fost membru al PNL, mai vorbeşte şi despre „un PNL neputincios, un PNL a cărui conducere a fost a fost confiscată sub bagheta taciturnului multilateral dezvoltat de la Cotroceni”.