Sursă foto: servuscluj.ro

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca oferă publicului expoziția de fotografie intitulată „Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate”. Această expoziție este o călătorie în timp ce explorează evoluția învățământului universitar medical și farmaceutic din Cluj-Napoca. Expoziția este deschisă pentru public până la data de 10 decembrie 2023 și poate fi vizitată în cadrul instalației „10×10” amplasată pe Bulevardul Eroilor.

Proiectul surprinde, printr-o serie de imagini organizate cronologic, momente cheie care reflectă parcursul și dezvoltarea învățământului superior medical clujean. Scopul expoziției este de a oferi o perspectivă clară asupra trecutului, prezentului și, implicit, a viitorului învățământului medical.

Expoziția „Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate” ilustrează, pe de o parte, istoria bogată și îndelungată a învățământului medical superior din regiune. Pe de altă parte, expoziția își propune să aducă în atenția publicului o serie de fotografii care reflectă starea actuală a universității și să prezinte perspectivele cercetării medicale clujene, evidențiind proiectele inovatoare și progresele în domeniul medical, cu un impact semnificativ asupra comunității.

„Ne-am propus să le oferim vizitatorilor o experiență vizuală interesantă și oportunitatea de a cunoaște UMF „Iuliu Hațieganu”, instituția cu cea mai veche tradiție în învățământul medical din Transilvania. Prin această expoziție, dorim să aducem în atenția publicului larg o parte din istoria și realizările școlii medicale clujene. Fotografiile prezentate ilustrează momente importante din viața școlii noastre, de la înființarea sa și până în prezent. Expoziția este o invitație la reflecție asupra trecutului și viitorului învățământului medical clujean. Ne dorim ca aceasta să fie o sursă de inspirație pentru actualii și viitorii noștri studenți, cadre didactice și toți cei care sunt interesați de domeniul medical”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Expoziția are loc într-un moment semnificativ, deoarece la începutul lunii decembrie va avea loc evenimentul tradițional „Zilele UMF „Iuliu Haţieganu” (ZUMF)”, care are loc la sfârșitul fiecărui an. În acest an, ZUMF se va desfășura în perioada 4-8 decembrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.