Moscova afirmă din nou că Europa, alături de Ucraina, este „atrasă în mod constant” în conflict de către Statele Unite.Reprezentantul permanent al Rusiei la Națiunile Unite, Vasili Nebenzya, a declarat că Europa „riscă să devină din nou o trambulină pentru o confruntare militară”. El a spus că Europa, împreună cu Ucraina, este „atrasă în mod constant” în conflict de către Statele Unite.
Oficialul rus a criticat eforturile Uniunii Europene de a avansa procesul de aderare a Ucrainei, susținând că „nu există un ‘viitor european’ pentru o Ucraină complet coruptă și criminală”. El a mai spus că îi pare „rău pentru nefericiții ucraineni care sunt trimiși să moară pentru interesele geopolitice ale Occidentului”, informează agenția de presă Baha.„Presimțiri ale unui al Treilea Război Mondial”
Altfel, Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, consideră că îngrijorările legate de posibila declanșare a celui de-al Treilea Război Mondial sunt destul de justificate, deoarece forța militară a devenit argument adus de centrele de decizie globale.
„Forța militară a devenit din nou principalul argument adus de centrele de decizie globale. Ca și cum nu ar fi existat niciodată milioane de pierderi de vieți omenești și ororile Primului și celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat acesta, citat de agenția de știri BelTA, în cadrul unei întâlniri cu oficiali de top din domeniul securității naționale.„Acum am fost literalmente înghițiți de un val informațional de așa-zisele presimțiri ale unui al Treilea Război Mondial, despre care au vorbit toți. Și există motive [întemeiate] pentru astfel de îngrijorări”, a subliniat președintele belarus, scrie TASS.