Emilia Sercan anunță că este din nou „urmărită”: „Persoana de astăzi seamană foarte bine cu tipologia altor persoane care apareau din când în când și pe care le vedeam în anumite momente”

0
19

Jurnalista de investigatii Emilia Sercan a anuntat vineri seara ca este din nou urmarită.

Emilia Sercan anunță că astazi dimineata am fost urmarită după ce am avut un termen de judecata la Tribunalul Bucuresti. S-a intamplat cu circa o ora inainte de un interviu stabilit cu jurnalista Adriana Nedelea pentru Europa Libera Romania.

Scena s-a derulat la H&M Unirii, la etajul 1 – dau aceasta informatie pentru cei care cunosc magazinul si stiu cat este de mare.

Episodul spus pe foarte scurt in interviu s-a derulat pe parcursul a circa 15 – 20 de minute, nu a fost o senzatie de moment, ci una trezita de faptul ca un barbat singur, neinsotit, se plimba printre rafturile cu haine si lenjerie de dama, fara sa se apropie de vreun umeras, dar se invartea exact in zona din magazin in care ma duceam eu.

Cand mi s-a parut suspecta prezenta acelui barbat intr-un mare H&M gol, in care nu mai erau si alti clienti, am iesi din magazin cand l-am vazut intors cu spatele. Am intrat intr-un alt magazin pentru cateva minute.

M-am intors in H&M dupa circa 5 minute sperand sa nu il mai vad – voiam sa cumpar o camasa pe care o abandonasem pe un stativ de umerase cand iesisem brusc din magazin mai devreme.

Am intrat inapoi prin H&M Home si am dat in mod neasteptat cu ochii de acel barbat langa intrarea/iesirea din zona cu haine de dame. Parea agitat.

M-am uitat insistent la el si cu o privire deloc prietenoasa. A parut descumpanit cateva secunde, s-a dus inspre scari, a stat cateva secunde ezitand in capul scarilor, apoi a coborat.

Am coborat si eu dupa el, dupa cateva secunde de ezitare, insa nu l-am mai vazut nicaieri. Disparuse.

Nu stiu daca a fost un filaj la vedere pentru a fi intimidata sau daca cineva e interesat sa afle daca exista anumite surse care imi livreaza informatii.

Am mai zis-o si cu alte ocazii, o mai zic o data, in cazul in care azi a fost cea de-a doua varianta: daca cineva crede ca am nevoie de surse ca sa dovedesc plagiate si fraude academice, se insala. Sursele sunt publice, pe rafturile din biblioteci”, a scris Sercan pe Facebook.

„Persoana de astazi seamana foarte bine cu tipologia altor persoane care apareau din cand in cand si pe care le vedeam in anumite momente, de tipul acesta, cand dezvaluiam diverse informatii, cand scriam si publicam diverse anchete si cand deranjam mai mult decat o fac in mod constant”, a declarat Emilia Sercan pentru Europa Libera.

Ea mentioneaza ca nu stie cine sunt sau unde lucreaza cei care o urmaresc: „As spune ca sunt jurnalista hartuita de serviciu si de servicii, probabil”.

Cat priveste teama pentru propria-i viata, jurnalista marturiseste ca s-a gandit de multe ori la lucrul acesta.

„Mi-am spus ca noi nu traim intr-o tara violenta. Dar, probabil ca lucrul acesta si l-au spus si alti jurnalisti din alte state care nu aveau un trecut neaparat violent, dar care, efectiv, au sfarsit-o rau”, mai spune Emila Sercan.

„Daca eu, ca jurnalista, sunt hartuita, urmarita, sunt agresata, mi se organizeaza actiuni de kompromat, este un esec al statului roman si este un esec al clasei politice, care nu este capabila sa inteleaga rolul presei intr-o democratie si nevoia jurnalistilor de a spune lucrurile”, adauga ea.

Vezi articolul original Emilia Sercan anunță că este din nou „urmărită”: „Persoana de astăzi seamană foarte bine cu tipologia altor persoane care apareau din când în când și pe care le vedeam în anumite momente”ExpressPress