Elon Musk îndeamnă americanii să voteze pentru Partidul Republican

0
12

”Către alegătorii cu mentalitate independentă: împărţirea puterii împiedică cele mai grave excese din partea ambelor partide, prin urmare vă recomand să votaţi pentru un Congres republican, având în vedere că preşedinţia este democrată”, a scris Elon Musk pe Twitter.

”Democraţii sau republicanii adevăraţi nu votează niciodată pentru cealaltă parte, aşa că alegătorii independenţi sunt cei care decid de fapt cine este la conducere!”, a scris Musk pe Twitter.

 

To independent-minded voters:

Shared power curbs the worst excesses of both parties, therefore I recommend voting for a Republican Congress, given that the Presidency is Democratic.

— Elon Musk (@elonmusk)

De la preluarea companiei Twitter de către Musk, grupurile de apărare a drepturilor au criticat poziţia directorului executiv al Tesla cu privire la moderarea conţinutului în condiţiile în care miliardarul are o poziţie radicală în privinţa libertăţii de exprimare. Aceste grupuri se tem că volumul de dezinformare va creşte şi vor exista multe discursuri instigatoare la ură pe platforma socială.

Partidul Democrat al preşedintelui american Joe Biden are de dat o bătălie electorală grea pentru a păstra controlul asupra Congresului în alegerile de marţi.

Prognozele electorale şi sondajele nepartizane sugerează că Partidul Republican are o şansă foarte mare de a câştiga majoritatea în Camera Reprezentanţilor, în timp ce lupta pentru Senat va fi probabil mai strânsă.

Musk a spus anterior că va vota pentru republicani, dar afirmă că îi susţine pe moderaţii ambelor partide.