Sursă foto: stiridecluj.ro

Eleva din Cluj, care s-a înecat cu un jeleu în timpul pauzei de la ora 11:00 de miercuri, 26 aprilie, se află în stare gravă la spital și este susținută de aparate pentru a-i menține funcțiile vitale. Fetița a fost văzută de colegii săi că nu mai poate respira și a căzut inconștientă, însă cei din jur nu au știut să aplice manevra Heimlich.

Cabinetul medical din comună a încercat să o ajute până la sosirea SMURD, care a continuat resuscitarea din lipsă de laringoscop. Un alt echipaj din zona Dej-Gherla a ajuns la școală după o oră și a reușit să deblocheze căile respiratorii ale fetei. La scurt timp după acest lucru, inima fetei a început să bată și a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Copii din Cluj, unde a fost internată.

Observatornews.ro relatează că municipiile Dej și Gherla, precum și zeci de sate din împrejurimi, sunt acoperite de o singură autosanitară cu medic, în ciuda creșterii numărului și a gravității cazurilor. Mai multe echipaje ar putea evita astfel de incidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.