”Lucrările de remediere a incidentului produs ieri, 3 mai, la staţia de tratare a apei din cadrul CET Bucureşti Sud au fost finalizate joi, 4 mai, la ora 13:00. Începând cu ora 14:00, a fost iniţiată faza de pornire a agregatelor energetice din cadrul centralei (cazan + turbină)”, amnunţă, joi seară, ELCEN.

Compania a precizat că, încă din noaptea de miercuri spre joi, manevrele executate la CET Bucureşti Sud (pornirea unui CAF-cazan de apă fierbinte pentru preluarea sarcinii termice) au permis îmbunătăţirea parametrilor de temperatură.

”Începând cu ora 00:00, în cursul nopţii anterioare, CET Bucureşti Sud a livrat agent termic la o temperatură de 60 grade C.  Aşa cum am transmis în comunicatul de presă de ieri, CET Bucureşti Sud revine în această seară la regimul normal de funcţionare, astfel că în cursul acestei nopţi, instalaţiile din cadrul centralei vor livra agent termic la parametrii de temperatură corespunzători, conform comenzii, iar cetăţenii din aria de funcţionare a centralei care au fost afectaţi de incident, vor avea din această noapte apă caldă la temperatură optimă”, a mai precizat compania.

Cu o zi în urmă, ELCEN anunţa că s-a produs un scurtcircuit la staţia de tratare a apei din cadrul CET Bucureşti Sud.