Un șofer de taxi a devenit viral pe rețelele de socializare, unde a impresionat pe toată lumea, după ce o mamă care avea nevoie să ajungă la urgență cu fiul ei rănit i-a spus că n-are decât 16 lei și nu știe dacă suma e suficientă pentru a achita cursa. Bărbatul se numește Silvian Iulian Bucur și este din București.

Povestea a început cu o postare pe Facebook și o captură de ecran cu o conversație între șofer și mama care comandase un taxi printr-o aplicație. Inițial s-a spus că bărbatul e taximetrist în Cluj și colegii lui din orașul ardelean l-au căutat mai multe zile.

Site-ul Știrile PRO TV scrie însă că, de fapt, taximetristul e din Capitală și reporterul a reușit să stea de vorbă cu el. Întâmplarea a avut loc, de fapt, în toamna anului 2021, în București, dar povestea a apărut abia acum, după ce s-a viralizat mai degrabă accidental pe rețelele sociale, fiind repostată, zilele trecute, pe un grup de Facebook din Cluj.

Silvian Iulian Bucur a povestit că a fost vorba de o cursă din cartierul bucureștean Pajura la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Femeia chemase un taxi printr-o aplicație și se grăbea să ajungă la spital, după ce fiul ei se rănise la cap.

Silvian Iulian Bucur. Foto: Știrile PRO TV

După confirmarea comenzii, ea i-a scris șoferului un mesaj în care-i spunea că are doar 16 lei. „Bună ziua. Am 16 lei toți banii și trebuie să ajung cu băiatul la spital, de urgență. Credeți că-mi ajung banii?”, i-a scris mama îngrijorată taximetristului.

„Sărut mâna. Nu e nevoie de bani. Așteptați două minute, vă rog, că ajung imediat!”, i-a răspuns prompt Silvian, gândindu-se că în locul femeii „ar putea fi mama, soția sau cineva apropiat care să fie în aceeași situație”.

Șoferul de taxi a povestit că, absolut accidental, el și femeia pe care o ajutase, în urmă cu un an și câteva luni, s-au întâlnit din nou, tot în taxi. S-a întâmplat în urmă cu trei săptămâni, chiar înainte de Crăciun, când ea a chemat o mașină la aeroport, unde-și așteptase soțul care lucrează în străinătate și venise acasă de Sărbători.

„Nu știa cum să-mi mulțumească din nou pentru fapta pe care am făcut-o atunci. M-a recunoscut când a intrat în taxi. Era înainte de Crăciun, cu două sau trei zile. De data asta era cu soțul, care s-a întors din străinătate, de la muncă. Și îi auzeam cum vorbeau în spate, în șoaptă, el e domnul care m-a dus. M-am uitat puțin în oglida retrovizoare, îmi era puțin cunoscută, dar nu știam de unde. Dacă iau în fiecare zi zeci de clienți…”

Schimbul de mesaje dintre taximetrist și mama care nu știa dacă îi ajung banii pentru cursă. Foto: Facebook

Iulian Bucur spune că a postat pe Facebook fotografiile în care e redat dialogul dintre el și clientă, pentru a arăta că „nu toți taximetriștii sunt la fel”. „Fiecare pădure are uscăturile ei. (…) Au fost foarte mulți care m-au felicitat, dar au fost și câțiva care n-au spus chiar ce trebuie, acolo”, spune tânărul.

Nu a fost singura dată când nu l-a interesat dacă cel care se urcă în mașina lui are sau nu banii pentru cursă: „Am găsit un copil la ora 11 noaptea, să-l duc într-un sat apropiat de București. Nu puteam să-l las, pur și simplu, în stradă, acolo, că cine știe ce se întâmpla. L-am lăsat în fața porții și nu l-am revăzut de atunci. Într-un fel, am credința că dacă faci bine, bine găsești. Dacă faci rău, rău găsești”.

Gestul de omenie al taximetristului a impresionat utilizatorii pe rețelele de socializare. Deși Iulian Bucur a postat întreaga poveste în urmă cu un an și câteva luni, cazul s-a viralizat abia acum, pe grupurile de Facebook din Cluj.