Sursă foto: stiridecluj.ro

Primarul Emil Boc este entuziasmat de Parcul Armătura și afirmă că zona, care este acum lipsită de culoare, va fi transformată într-un paradis verde.

”Parcul Armătura este o surpriză foarte plăcută. Abia aștept căldura să vedeți când va exploda verdele ăla, pentru că acolo va fi foarte mult verde. Ceea ce vedeți acum cenușiu, pe acolo va fi verde în câteva săptămâni bune. Va fi o explozie de verdeață într-un parc abandonat și uitat de lume. Parcul Armătura este un obiectiv frumos cu care ne vom mândri. Va fi gata în luna iunie sau chiar mai repede”, a transmis primarul Emil Boc, la Napoca FM.

În timpul unei emisiuni, moderatorul Lucian Danciu nu a pus Primarul Emil Boc în dificultate cu privire la problemele semnalate de „civicii isterici”, cum i-a numit edilul, care au evidențiat distrugerea unei mari părți din vegetația existentă în Parcul Armătura. În data de 10 aprilie, Lucian Danciu a vizitat Parcul Armătura, un proiect încadrat la „Clujul Verde”, dar nu a găsit nereguli. Cu toate acestea, stadiul lucrărilor, care conform edilului a ajuns la 90%, nu corespunde planului inițial. În proiectele Primăriei, totul pare frumos și verde, dar lucrurile stau diferit în realitate.

Comunitatea „Someșul nostru” a semnalat neregulile descoperite la lucrările din Parcul Armătura. Potrivit organizației neguvernamentale, „în ciuda plantării unor copaci care vor da umbră peste ani buni, s-au tăiat sute de copaci și multă vegetație s-a distrus”. Aceasta nu este prima dată când administrația Boc are păreri diferite despre ce înseamnă „Clujul Verde”. Conflictele dintre cetățeni și Primărie s-au intensificat în ultimii ani, din cauza nemulțumirilor clujenilor cu privire la betonarea excesivă a orașului.

Parcul Armătura este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea contractului de execuție este de 18.061.962,42 lei cu TVA.

„Clujul Verde, Parcul Armătura: se plantează 205 noi arbori. Stadiul lucrărilor : 90%. Investiție din fonduri europene în valoare de peste 3,6 mil. euro.

Am verificat astăzi lucrările de modernizare a Parcului Armătura – parte a proiectului „Rethinking Someș”. Cu o suprafață de 3,25 ha, parcul dispune de numeroase alei pietonale, piste pentru biciclete, precum și zone de joacă, relaxare și sport. În cadrul proiectului sunt cuprinși 205 noi arbori plantați.

Pentru a facilita accesul cetățenilor în parc a fost construit un pod pietonal / velo, iar pentru cei care utilizează trotinete sau biciclete electrice au fost instalate stații de încărcare. Mobilierul urban a fost înlocuit cu unul modern (bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete), iluminatul public a fost modernizat cu tehnologie LED și a fost instalată rețea wireless cu acces gratuit la internet.

Malurile Someșului au fost consolidate în cadrul acestui proiect prin următoarele lucrări:

– realizarea unor lucrări de sistematizare a taluzului în vederea facilitării accesului la apă, pe infrastructură de tip rigid;

– realizarea infrastructurii suport pentru lucrările de amenajare a spațiului public”, a declarat Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.