După ce a fost prins beat la volan, Ilie Năstase ar putea fi sancționat de ministrul Apărării

0
14

Ilie Năstase (76 de ani) și-a pierdut complet controlul în ultimele săptămâni. După ce s-a urcat din nou băut la volan și a rămăs fără permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile, a sfârșit cu un derapaj verbal la adresa unei jurnaliste care l-a contactat pentru un punct în vedere. Și dacă nu era suficient scandalul iscat cu injuriile aduse jurnalistei, a intrat și în vizorul noului ministru al Apărării, Angel Tîlvar, care anunță că va fi dur sancționat.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat primele posibile sancțiuni în cazul generalului (r.) Ilie Năstase în urma scandalului iscat de acesta.

„Un om care ocupă un grad cu o asemenea anvergură are obligația ca în permanență să pună în acord felul în care se raportează la ceilalți cu statutul pe care îl are”, a spus ministrul Apărării, intervievat de digi24.ro, adăugând că ar exista posibilitatea de a găsi un format pentru a sancționa un astfel de comportament.

Năstase: „sunteți o idioată. E bine?”

Noaptea trecută, Năstase a fost prins băut la volan, cu o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, s-a ales cu o amendă contravențională de 1.305 lei, iar permisul i-a fost suspendat vreme de 90 de zile.

Contactat de o jurnalistă Digi24 pentru a-i cere un punct de vedere în acest caz, Năstase s-a enervat și a comis un derapaj verbal la adresa acesteia. „Doamnă, sunteți prea tânără și prea proastă ca să înțelegeți. Dacă v-am răspuns, sunteți o idioată. E bine? Țările civilizate au voie. Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă. Hai! Du-te dracu de proastă!”, i-a spus fostul tenismen jurnalistei, atunci când l-a întrebat dacă și prietenii săi se urcă băuți la volan.

În ciuda afirmațiilor lui Ilie Năstase, Poliția Română a comunicat că amenda primită de fostul sportiv se ridică la 1.305 lei, iar dreptul de a conduce i-a fost ridicat pe o perioadă de 90 de zile, mult peste varianta prezentată de fostul sportiv.

La a doua abatere

Ilie Năstase a mai fost prins băut la volan în mai 2018. La momentul respectiv polițiștii i-au cerut lui Năstase să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care fostul sportiv a devenit recalcitrant și a adresat injurii polițiștilor.

Atunci când a fost prins prima oară băut la volan, Ilie Năstase a oferit o explicație incredibilă: „Dacă 37 de ani, cât am jucat tenis, n-am băut deloc, ce dracu’, trebuie să recuperez, nu? Sper ca nu ma intrebi și de sex ceva. De ce m-am apucat târziu de sex, la 20 de ani, asta trebuia să mă întrebi”, a spus fostul tenismen.

Năstase a mărturisit că a căzut în patima paharului după ce a agățat racheta în cui, primul lider din circuitul ATP, retrăgându-se în anul 1985.

Vezi articolul original După ce a fost prins beat la volan, Ilie Năstase ar putea fi sancționat de ministrul ApărăriiExpressPress