Dumitru Chisăliţă (Asociaţia Energia Inteligentă) despre OUG pe energie: Mă aşteptam să avem un dialog mult mai clar, mai deschis / Din păcate, în textul din Monitorul Oficial vedem că nu există nimic despre plafonarea la consumatorul final

0
8

”Mă aşteptam să avem un dialog mult mai clar, mai deschis şi să urmărim ce se pregăteşte pe piaţa de energie. Din păcate, în textul din Monitorul Oficial vedem că nu există nimic care să vorbească despre plafonarea la consumatorul final, există această discuţie despre mecanismul pentru o piaţă centralizată, reglementară pentru o parte din producătorii de energie electrică, dar rămâne ca în Parlament să se discute problema plafonării”, a spus Chisăliţă. 

El a continuat: ”Cred că meritam ca si consumatori să avem această explicaţie, prima fază reglementăm şi în faza a doua în Parlament, peste o lună. două luni, facem şi plafonarea, să nu spunem că ne culcăm cu ideea plafonării şi ne trezim dimineaţă şi preţul nu mai este plafonat, sau cel puţin deocamdată”.

”Există foarte multe rezerve vis a vis de funcţionalitatea acestui mecanism, deocamdată încercăm să fim optimişti să vedem partea plină a paharului”, a mai spus preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.