Sursă foto: stiridecluj.ro

Au fost utilizate peste 290 de tone de material antiderapant în intervențiile pe drumurile județene din Cluj. Căderile de zăpadă și temperaturile scăzute au afectat, în principal, zona muntoasă a județului, astfel că acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului au vizat în special drumurile județene din această zonă. Pe raza județului Cluj nu există drumuri județene blocate traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulația se desfășoară în condiții de iarnă, potrivit declarației Consiliului Județean Cluj.

Pentru asigurarea condițiilor optime de circulație, în ziua de joi, 26 ianuarie, s-a acționat pe 10 drumuri județene din zona Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a nouă utilaje și s-a utilizat o cantitate totală de 130 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot în această zonă, în cursul nopții și dimineții, s-a acționat pe 10 drumuri județene, cu opt utilaje.

Pe drumurile județene din zona Gilău, ieri s-au făcut intervenții și revizii pe două drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu un utilaj. În timpul nopții și dimineața acestei zile s-au acționat, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri județene, cu 11 utilaje. Au fost utilizate 70 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile județene din zona Turda, ieri s-au făcut intervenții pe șapte drumuri județene, cu patru utilaje. În timpul nopții și dimineața acestei zile s-au acționat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu 11 utilaje. Au fost utilizate 91 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile din zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice sezonului de iarnă din ultimele 24 de ore au fost minime, adică verificarea stării drumurilor și condițiilor de circulație, fără a fi necesară utilizarea de utilaje sau material antiderapant speciale.

Se continuă acțiunile cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum și cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea poleiului în zonele unde este necesar. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru a verifica starea acestora, acționând în caz de nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.