Donald Tusk anunță că Polonia fortifică granița cu Belarus. Care e marea spaimă la Varșovia

Donald Tusk a declarat că Polonia a început să-și întărească întreaga graniță de est cu Belarus din cauza unui „război hibrid” în creștere și a migrației ilegale. Polonia va începe să lucreze la consolidarea întregii frontiere estice, a declarat premierul Donald Tusk.Donald Tusk anunță că Polonia fortifică granița cu Belarus
Premierul polonez Donald Tusk a declarat sâmbătă că Polonia începe să lucreze la consolidarea întregii frontiere estice, în timp ce țara se confruntă cu ceea ce el a numit un „război hibrid” legat de migrația ilegală din Belarus.Donald Tusk nu a oferit detalii despre acțiunile planificate și nici despre eventualele fonduri care vor fi alocate, dar a declarat că atunci când este vorba de securitatea Poloniei nu vor exista limite.„Granița dintre Polonia și Belarus este un loc unic din cauza presiunii migrației ilegale. De fapt, avem de-a face cu un război hibrid care progresează”, a declarat Donald Tusk.„Vreau să nu existe nicio îndoială aici – o țară cu intenții din ce în ce mai agresive față de Polonia, precum Belarus, co-organizează această practică la granița poloneză”, a completat el.Donald Tusk, despre migranții de la granița dintre Polonia și Belarus, lângă Kuznica. Sursa foto: ReutersTensiunile dintre Polonia, o țară NATO, și aliatul Rusiei, Belarus, au crescutPoliția de frontieră poloneză spune că în prezent există o medie de 300 de încercări de trecere ilegală pe zi a frontierei din Belarus. Relațiile dintre cei doi vecini au fost tensionate și mai mult de invazia Rusiei în Ucraina.Varșovia a acuzat, de asemenea, Belarusul că a împins în mod deliberat migranții în Polonia pentru a face presiuni asupra UE pentru sancțiuni, acuzație pe care Belarus a negat-o.Guvernul anterior a construit un gard la granița dintre Polonia și Belarus, lung de peste 180 km și înalt de 5,5 metri, pentru a se proteja împotriva migrației ilegale. Acesta este completat de un sistem de camere și senzori care monitorizează frontiera.Tusk nu a intrat în detalii despre modul în care va fi întărită granița, dar a spus că atunci când vine vorba de securitatea țării sale, nu vor fi „limite”, informează kyivindependent.com.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.