Sursă foto: servuscluj.ro

Doi doctoranzi de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au obținut un grant nerambursabil în valoare de 200.000 euro pentru a dezvolta prima aplicație mobilă de sustenabilitate din România. Scopul acestei aplicații este de a ajuta cetățenii să-și reducă costurile de energie. Prin intermediul ei, utilizatorii vor primi recomandări personalizate, cum ar fi achiziționarea de electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, instalarea de sisteme fotovoltaice locale și izolarea termică a locuinței.

Alexandru, care are titlul de doctor în inginerie, se concentrează în mod deosebit pe sustenabilitate în activitatea sa profesională. Alături de echipa sa, a obținut cel mai mare punctaj în țară și a câștigat acest proiect important.

„Suntem bucuroși să spunem că am făcut 99 de puncte din 100. Inițiativa Renergia are ca si scop crearea unei aplicații mobile, atât în Android cât și în Google Play care va ajuta cetățenii să economisească energie și să-și reducă facturile”, a transmis Dr.ing. Alexandru Mureşan, CO-Fondator şi CEO al iniţiativei Renergia.

Dacian are o experiență de peste 10 ani în domeniul start-up-urilor și lucrează ca cercetător în cadrul Centrului de Cercetare în Tranziție Energetică al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

„Ideea noastră este una de succes deoarece aceasta se pliază perfect în contextul crizei energetice. Prin utilizarea aplicației noastre, utilizatorii reusesc să facă economie de bani și de energie. Astfel ei nu mai trebuie să plătească atât de mult pentru consumul lor de energie”, a afirmat Dacian Jurj, membru cofondator și COO al Renergia.

Lansarea aplicației este programată pentru sfârșitul lunii iunie. Grantul nerambursabil în valoare de 200.000 euro a fost obținut prin finanțarea Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în cadrul apelului de finanțare dedicat start-up-urilor inovatoare în domeniul cercetării și inovației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.