Tribunalul Militar Cluj a decis pe 4 aprilie să-l condamne cu suspendare pe angajatul ISU și a dispus achitarea a 145.000 de euro de la asigurator către familia copilului de 14 ani care a decedat după ce a fost lovit de o ambulanță pe trecerea de pietoni, în 2018, relatează ActualdeCluj.

Instanța l-a găsit vinovat pe șoferul de ambulanță  pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, după ce, în timp ce era în misiune, a pătruns pe culoarea roșie a semaforului și a lovit mortal un copil.

Potrivit procurorilor, inculpatul se afla în misiune, deplasându-se cu semnalele acustice şi luminoase pornite, de la sediul ISU spre aeroport, de unde trebuia preluat un pacient nou-născut cu malformaţii cardiace pentru a-l transporta la Clinica de Cardiologie. În urma impactului a rezultat decesul minorului.

Copilul de 14 ani suferea de deficiență de auz și a traversat în fugă trecerea de pietoni fără a vedea ambulanța.

„Ambulanţa se deplasa în misiune, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, şi a surprins, pe o trecere de pietoni de pe b-dul 21 Decembrie, un tânăr de 14 ani care era angajat în traversare. În urma accidentului, pietonul a decedat şi în momentul de faţă se fac verificări pentru a se clarifica toate aspectele de producere a acestui nefericit eveniment. Tânărul era cu deficienţe, era surdo-mut”, declara, în 2018, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar.