Sursă foto: stiridecluj.ro

DNA Cluj a făcut o „vizită” firmelor din cadrul Transilvania Smart City (Realtopharma SA si alte entități juridice), deținut de Elena Udrea. Mai mulți angajați au fost audiați de către cei de la DNA Cluj.

Se pare că DNA Cluj vrea să afle ce relație există între arhitectul șef al Primăriei Cluj-Napoca – Daniel Pop, și Transilvania Smart City, tatăl său, Titus Pop, fiind angrenat în proiectul Transilvania Smart City, ca angajat.

Exista o plângere penală depusă în acest sens. Aceasta să la baza acțiunii celor de la DNA Cluj. De asemenea, există mărturii în privința vizitelor constante ale arhitectului șef din Cluj la Transilvania Smart City, potrivit unor surse.

Este în cercetare modul în care s-a dat certificatul de urbanism, avizul de oportunitate și alte avize necesare pentru obținere PUZ.

Unul dintre coordonatorii proiectului mamut, de 10.000 de apartamente avizat rapid de primărie, Adrian Gurzău, omul de întrecere al Elenei Udrea, a  declarat că Titus Pop a fost cooptat pentru că e un personaj valoros. Acesta a lucrat în cadrul Primăriei Cluj-Napoca până în 2011 ca referent de specialitate în cadrul Serviciului de Investiții.

Eu mi-am asumat când l-am angajat. De fapt nici nu e angajat direct în firma noastră, că avem o colaborare cu firma pe care o deține. El e pensionar, dar e un bun specialist pe partea de construcții. Mă interesa să lucrăm cu un specialist, el n-a avut nicio legătură cu procedura de autorizare a proiectului în cadrul Primăriei. Dimpotrivă, Primăria nu ne-a ajutat cu nimic, doar blocaje întâmpinăm”, a declarat Adrian Gurzău pentru Actual de Cluj.

Acesta a precizat că DNA nu a trecut pe la sediile firmelor care au legătură cu proiectul ”Transilvania Smart City” și că denunțul transmis  este un ”fake” .

În cadrul proiectului mai este implicată și firma SDC Imobiliare, pe care o deține Ștefan Berciu, un alt personaj controversat al orașului Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.