Dezvoltatorul imobiliar din Arabia Saudită Dar Al Arkan a semnat un acord cu familia Trump pentru un proiect în Oman de 4 miliarde de dolari

0
7

Declaraţia pentru autorităţile de reglementare, emisă duminică, nu dezvăluie termenii financiari ai acordului cu Trump Organisation, care administrează hoteluri, terenuri de golf şi alte proprietăţi imobiliare din întreaga lume.

Proiectul Aida, o societate mixtă cu Oman Tourism Development Company, va include vile rezidenţiale Trump, un hotel şi un teren de golf construite în apropiere de Muscat, iar finalizarea acestuia va dura peste un deceniu, se arată în declaraţia depusă de Dar Al Arkan.

Trump le-a predat controlul asupra afacerii fiilor săi, în timpul mandatului său de preşedinte.

În timp ce era preşedinte, Trump a avut legături strânse cu statele din Golf, inclusiv cu Arabia Saudită, care a investit 2 miliarde de dolari într-o firmă a lui Jared Kushner, ginerele şi fostul consilier al lui Trump, încorporată după ce Trump şi-a încheiat mandatul.

Trump Organisation are două proprietăţi de golf în Dubai, Emiratele Arabe Unite, centrul financiar şi turistic al Orientului Mijlociu, în parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar Damac.

Trump, care a lansat atacuri necruţătoare la adresa integrităţii votului din SUA, de la înfrângerea sa în alegerile din 2020, şi-a lansat pe 15 noiembrie candidatura pentru recâştigarea preşedinţiei în 2024.