Municipalitatea clujeană organizează marți după-masă, de la ora 17, dezbaterea publică având ca temă proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2023.

Aceasta se va desfășura în sistem hibrid (fizic – în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca – str. Moților nr. 3 și online, pe platforma Cisco Webex).

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii pot completa online cererea pe website-ul Primăriei până înainte cu minimum 4 ore de ora stabilită pentru începerea ședinței.

Proiectul pentru bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2023 a fost lansat, săptămâna trecută, în dezbatere publică în vederea aprobării de către Consiliul Local.

Potrivit datelor prezentate de primarul Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă, în acest an municipalitatea clujeană va avea la dispoziţie 3.048.549.300 de lei. Din această sumă, 650.167.000 lei reprezintă fondurile prevăzute pentru metrou.

Față de anul trecut, bugetul este mai mare cu 49,94 la sută, iar dacă nu se includ banii pentru metrou, creșterea este de 18 la sută față de 2023.

În acest an, bugetul pentru dezvoltare va fi 1.635.689.000 lei, iar cel de funcționare de 1.412.860.303 lei.

Primarul Emil Boc a precizat atunci că municipalitatea a fost obligată să includă în buget componenta pentru metrou ținând cont că există deja o licitație în derulare și un contract de finanțare semnat pentru acest proiect. El a menționat că banii pentru metrou prevăzuți în bugetul municipiului vor putea fi folosiți la exproprieri, avans la firma care va câștiga licitația și la pregătirea documentațiilor de execuție a proiectului.

A.M.C.