Dumitru Focșa, deputatul AUR exclus din partid și căruia i s-a cerut să renunțe la mandatul de parlamentar că şi-a agresat soţia, susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că tensiunile din căsnicie au venit pe fondul implicării sale totale în cariera politică, „muncind şapte zile din şapte atât la Bucureşti, cât şi în teritoriu”, și dă de înțeles că nu va demisiona din funcția aleasă, potrivit news.ro.

„Nu doresc să mă disculp în ceea ce mă priveşte, fiind deja supus judecăţii publice prin masiva mediatizare a unui incident din familia mea la majoritatea televiziunilor. Îmi voi asuma cu responsabilitate greşeala făcută, având în acelaşi timp dreptul de a îmi apăra imaginea publică. Fără îndoială, nu există scuză pentru nicio faptă de violenţă şi mai ales cea îndreptată împotriva membrilor familiei”, a scris deputatul duminică, 8 ianuarie, într-un comunicat publicat pe contul său de pe rețeaua de socializare.

„Tensiunile din căsnicie au venit pe fondul dedicării mele totale în cariera politică, muncind şapte zile din şapte atât la Bucureşti, cât şi în teritoriu, acolo unde am fost mereu prezent pentru a asculta doleanţele cetăţenilor. În aceşti doi ani nu am fost numai un parlamentar al partidului AUR, ci un parlamentar al constănţenilor. Stau dovadă mesajele de susţinere primite de la cetăţeni, ceea ce nu arată altceva decât că mi-am făcut datoria”, a mai susținut Dumitru Focșa.

Referindu-se la ceea ce numește „cazul prezentat în aceste zile la TV”, parlamentarul afirmă că acesta se va epuiza cât de curând fără o dezbatere reală despre fenomenul violenţei din familiile româneşti care să genereze soluţii adecvate privind diminuarea acestuia.

„Sunt dispus, alături de colegii mei parlamentari, să iniţiez eu această dezbatere, conştientizând greşeala făcută. Majoritatea familiilor româneşti afectate de violenţă sunt afectate şi de sărăcie atât materială, cât şi morală, consum de alcool, lipsă de perspective”, a precizat Focșa.

Focșa: Planul european împotriva violenţei domestice, „presărat cu idei radicale”

Deputatul critică apoi faptul că la nivel european există un plan de acţiune comun al statelor membre împotriva violenţei domestice (Convenţia de Istanbul), afirmând că, la prima vedere, documentul pare unul al bunelor intenţii, dar este „presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”.

Potrivit lui Focșa, ideile cuprinse în acest plan nu arată decât că elitele europene „nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen, ci impunerea unor noi concepte ideologice prin care se doreşte redefinirea societăţii după nişte principii nenaturale”.

„Rămân dedicat cauzei promovate de partidul conservator AUR şi resping aceste idei radicale ale stângii europene, contraproductive şi utopice. E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere şi generarea de soluţii relevante pentru stoparea violenţei din familiile noastre”, adaugă parlamentarul.

Căsnicia mea a fost afectată de violenţă, de aceea lăsaţi-mă să mă dedic acestei cauze din poziţia de parlamentar. Divorţul sau reconcilierea cu soţia mea sunt probleme strict personale, de aceea vă rog să mediatizaţi fapte însoţite de soluţii şi nu persoane.

Dumitru Focşa:

Deputatul Dumitru Viorel Focşa – care şi-a agresat soţia în urmă cu câteva zile – a fost exclus sâmbătă din AUR, partidul cerându-i să demisioneze din Parlament.

Decizia a fost anunţată, într-o înregistrare video, şi de liderul partidului, George Simion, alături de mesajul: „O soţie nu trebuie lovită nici măcar cu o floare”.

Vineri, parlamentarul a recunoscut, tot într-o postare pe Facebook, că și-a agresat partenera de viața, afirmând că a recurs la „un gest regretabil”, dar a dat vina pe soția sa, acuzând-o de „gelozie extremă”. Ulterior, postarea acestuia a fost ștearsă.

Claudia Focșa, soția deputatului, a mărturisit vineri că acesta „are o fire mai impulsivă” și că au mai avut conflicte în timpul căsniciei. „Am părăsit domiciliul. Voi demara și procedura de divorț”, a spus femeia, la Antena 3.

Ea a sunat în timpul nopții de miercuri spre joi la 112 și a reclamat că este agresată de Dumitru Focșa.

În urma incidentului, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Foto: Dumitru Viorel Focșa / Sursa: Facebook.com