Cutremur în judeţul Dâmboviţa, cu magnitudinea 3

0
21

Un cutremur s-a produs în județul Dâmbovița, duminică dimineață. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 09.42 și a înregistrat magnitudinea 3, la adâncimea de 15 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44km E de Pitești, 48km V de Ploiești, 78km S de Brașov, 80km NV de București, 130km N de Ruse, 135km SE de Sibiu, 146km NE de Craiova, 205km V de Brăila, 213km SV de Bacău, 214km V de Galați.

Cel mai mare cutremur din ultimii doi ani

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe Richter s-a produs, joi, 3 noiembrie, la ora 06:50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Raed Arafat: Cel mai rău lucru în timpul unui cutremur e panica

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat ce trebuie să facă românii în caz de cutremur și ce fac autoritățile pentru a-i pregăti pe oameni într-un astfel de scenariu.

„Cel mai rău lucru în timpul unui cutremur e panica. Trebuie să știi ce ai de făcut, că trebuie să stai sub o grindă, sub o masă. Dacă ești pe stradă să fii atent să nu cadă obiecte de sus, cabluri electrice. Toate aceste aspecte omul trebuie să fie conștient de ele”, a declarat Raed Arafat, în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Vezi articolul original Cutremur în judeţul Dâmboviţa, cu magnitudinea 3ExpressPress