Dacă analizăm tendințele în domeniul fintech 2022, Web3 – sau ceea ce este cunoscut drept viitorul Blockchain – ocupă o un loc central. Acesta este un domeniu vast care nu se limitează doar la criptomonede și se extinde la utilizarea mai generală a acestui ecosistem de tehnologie de vârf.
Iar una dintre cele mai interesante tendințe a fost modul în care băncile au căutat să-și reducă amprenta fizică și să se orienteze spre tehnologie.
Astfel, în cazul unei bănci Web3, un utilizator nu trebuie să transfere în avans fonduri către bancă, ci prin semnarea tranzacției în momentul creării acesteia, potrivit Entrepreneur.com
Concret, internetul și metamorfozarea lui de-a lungul anilor au continuat să capteze atenția. Cu câțiva ani în urmă, nimeni nu și-ar fi imaginat că lumile virtuale ar putea deveni, într-o zi, realitate. Acum, întreaga lume tehnologică vorbește despre apariția Web3 și despre progresul său rapid.
În prezent, Filosofia Web 3 implementează ideile inițiale din cartea Bitcoin a lui Satoshi Nakamoto.
Blockchain, aceeași tehnologie folosită pentru a crea criptomonede, este o tehnologie de bază pentru Web3 și oferă un mecanism pentru semnarea, în siguranță, a tranzacțiilor.
Cum funcționează o bancă online tradițională
O bancă clasică online este un centru de date care are servere conectate prin tuneluri securizate.
Spre deosebire de băncile tradiționale, care vă permit să mergeți fizic la o agenție din rețeaua lor, băncile online sunt accesibile doar pe internet.
Cum funcționează o bancă Web3?
Astfel, Web3 bank oferă practic aceleași servicii ca și o bancă tradițională, dar abordarea stocării datelor este complet diferită.

În cazul unei bănci Web3, un utilizator nu trebuie să transfere fonduri către bancă, în avans (se poate face prin semnarea tranzacției în momentul creării acesteia).
Și cea mai sigură bancă Web2 este mult mai puțin sigură decât una Web3
Concret, banca nu stochează parole și fonduri, toate procesele sunt automatizate și nimic nu este stocat pe servere. Mai exact, serverele stochează un algoritm criptografic pentru verificarea parolei și transmiterea acesteia la momentul confirmării tranzacției.
Înțelegerea faptului că o bancă nu stochează cheile pentru portofelele utilizatorilor și fondurile lor este un lucru esențial. Același lucru este valabil și pentru informațiile sensibile. Această diferență schimbă radical ideea de securitate și duce la concluzia că și cea mai sigură bancă Web2 este mult mai puțin sigură decât Web3.

Ce este Kauri Finance
În contextul babcar, Kauri Finance este o bancă blockchain care permite păstrarea, transferul și investirea atât a banilor fiat, cât și a criptomonedelor. Clienții își pot accesa toate fondurile prin cutii de depozit, carduri bancare și conturi Web3.
Spre deosebire de băncile tradiționale sau de platformele de schimburi de criptomonede, Kauri Finance nu deține banii clienților săi, protejându-i complet de fraude și hackeri.
Viitorul este Web3
În viitor, echipa Kauri își propune să lanseze o bancă Web3, care va funcționa vizual ca un produs Web2 clasic, dar fără a stoca datele utilizatorului.
Echipa folosește deja principiul Web3 pentru a stoca informații. La acest proiect se lucrează, încă din anul  2017.