Cele patru avioane de luptă Eurofighter vor începe misiunile din 27 noiembrie. În primă fază vor acționa pentru a securiza flancul sud-estic al Alianței Nord-AtlanticeAvioanele de luptă de tip Eurofighter din escadrila Forțelor Aeriene Germane au aterizat la baza militară Mihail Kogălniceanu. Aeronavele au fost dislocate pentru consolidarea flancului estic NATO.Avioanele de luptă de tip Eurofighter
Reprezentanții Ambasadei Germaniei la București au transmis că Germania sprijină România în acțiunile de supravegherea a spațiului aerian, parte a misiunii Air Policing South. Cele patru avioane de luptă de tip Eurofighter au sosit astăzi la baza militară de la Mihai Kogălniceanu și urmează să îndeplinească misiuni în cadrul poliției aeriene.„Germania sprijină aliatul său NATO, România, la supravegherea spaţiului aerian în cadrul misiunii de poliţie aeriană întărită Air Policing South (eAPS). Astfel, în această după-amiază (miercuri – n.r.), avioanele de luptă Eurofighter ale Forţelor Aeriene Germane au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa”, potrivit comunicatului de presă emis de Ambasada Germaniei.Germania a trimis un contingent de 150 de militariMăsuri premergătoare pentru desfășurarea contingentului german au fost implementate în săptămânile trecute. Astfel, Germania a trimis în țara noastră 150 de militari. Cele patru avioane de luptă Eurofighter vor începe misiunile începând cu 27 noiembrie. În primă fază vor acționa pentru a securiza flancul sud-estic al Alianței Nord-Atlantice. Până la data intrării în serviciu navele trebuie să primească certificarea NATO.„În săptămânile trecute au fost deja implementate ample măsuri pregătitoare pentru desfăşurarea contingentului german, format dintr-un total de 150 de militari”, se mai precizează în comunicatul transmis de Ambasada Germaniei la București.
F-16 Falcon FightForțele Aeriene Române vor primi primele avioane de luptă F-16 Fighting FalconÎn altă ordine de idei, Forțele Aeriene Române vor primi până la finalul acestei săptămâni trei avioane de luptă din totalul de 32 de F-16 Fighting Falcon achiziționate din Norvegia. Aeronavele sunt echipate și operaționale. În funcție de condițiile meteorologice vor fi răspândite la Baza Aeriană 86 Fetești.,,Până la jumătatea anului 2025, cel târziu, vor sosi toate aeronavele. Ar trebui să avem piloți pentru escadrila a doua la momentul în care se termină dotarea cu aeronavele escadrilei a doua și piloți pentru escadrila a treia când se termină dotarea”, a precizat generalul Viorel Pană, şef al Statului Major al Forţelor Aeriene Române.