Ziarul Publico a relatat miercuri că Jorge Mendes a încetat să mai fie reprezentantul lui Cristiano Ronaldo în noiembrie, după controversa dintre atacant şi clubul său de atunci, Manchester United.

Mendes, considerat cel mai influent agent din lumea fotbalului, a fost împotriva interviului exploziv al lui Ronaldo cu jurnalistul englez Piers Morgan şi a plecării acestuia de pe Old Trafford. Astfel, şi tot din cauza opiniilor diferite despre viitorul carierei jucătorului, ambii au ales să rupă legătura, care datează de la începuturile lui Ronaldo ca profesionist la Sporting Lisabona.

Polemicile dintre cei doi ar fi început odată cu plecarea atacantului de la Juventus Torino în 2021, din cauza dificultăţilor de a găsi o echipă care să fie la înălţimea exigenţelor starului portughez, care şi-a dorit un rol principal la o echipă care să evolueze în Liga Campionilor.

Público mai relatează că întoarcerea sa la Manchester a fost marcată de „un comportament nepotrivit al lui Cristiano”, oficiali ai grupării plângându-se lui Mendes.

Din cauza situaţiei delicate a lui Cristiano la United, absent în presezon şi doar cu câteva minute în echipă, Mendes a încercat să-i găsească un nou club, iar în noiembrie ar fi primit oferta iniţială de la Al-Nassr, noua sa echipă. Cu toate acestea, Cristiano Ronaldo a continuat să aibă ochii spre Europa şi spera să aibă o Cupă Mondială bună în Qatar, care să-i „găsească peţitori”.

Odată cu eliminarea Portugaliei în sferturile de finală împotriva Marocului (1-0), meci din care a plecat în lacrimi, el a ales să recupereze oferta de la clubul din Riad, însă fără avizul lui Mendes.

Reprezentantul său este acum conaţionalul său Ricardo Regufe, care a fost legat de brandul american Nike timp de câţiva ani şi care l-a însoţit pe jucător în călătoria sa în Arabia Saudită. Drepturile sale de imagine continuă să fie gestionate de Polaris, o companie legată de Mendes.

Cristiano Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, a fost în cele din urmă prezentat marţi ca noul jucător al Al Nassr din Arabia Saudită, într-o ceremonie grandioasă la care au participat aproximativ 30.000 de persoane.