Constantin Zapan, bărbatul care a violat fetițele din Braşov, susține că a primit „oarecum” acordul lor

0
12

Recidivistul Constantin Zapan care a violat fetițele din Braşov de 10 şi 12 ani, a declarat că acestea și-ar fi dat „oarecum” acordul. Într-un incident anterior, bărbatul a fost găsit vinovat pentru violarea fetiţei de 12 ani a concubinei. A fost eliberat după ce a primit pedeapsa minimă şi a scăpat de doi ani de puşcărie în baza recursul compensatoriu. Bărbatul a fost arestat iarăși pentru 30 de zile.

Weekend-ul trecut, Constantin Zapan, a răpit şi violat, două fete de 10 şi 12 ani. Individu se stabilise de puțin timp în comuna Vama Buzăului, din judeţul Braşov, unde lucra în construcţii, a explicat, luni, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu.

Justificarea faptelor

Conform procurorului, agresorul se ocupa cu pavarea trotuarele din comuna Vama Buzăului, când le-a întâlnit pe mama copilelor şi concubinul acesteia. ,,Nu există niciun indiciu, până în acest moment, că părinţii ar fi avut vreo intenţie de exploatare a copilelor. (…) Sunt oameni cu o instrucţie, o educaţie, precară, care au avut încredere într-o persoană cu care s-au împrietenit şi care s-a dovedit a fi un pedofil”, explică sursa citată, care este de părere că părinții trebuie educați pentru a se evita, pe viitor, astfel de situaţii, conform Agerpres.

Prim-procurorul Claudiu Sandu a mai adăugat că, deși și-a recunoscut faptele, Constantin Zapan încerca să le motiveze susținând că a primit, oarecum, acordul victimele. Acesta a mai recunoscut că le-a lovit pe fete în față.

„În faţa procurorului şi a organelor de poliţie a adoptat o atitudine de recunoaştere, dar mistificând oarecum realitatea, încercând să acrediteze că a comis aceste fapte oarecum cu acordul victimelor, acestea având 10 şi 12 ani şi neavând – dovedită cu certificat medico-legal – nicio activitate sexuală anterioară acestui episod”, mai spune sursa citată.

IPJ Braşov afirmă că prin executarea de constrângeri fizice şi ameninţări, a reușit să le facă pe minore să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale, într-o parcare de pe DN10, poziționată între localitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova.

Vezi articolul original Constantin Zapan, bărbatul care a violat fetițele din Braşov, susține că a primit „oarecum” acordul lorExpressPress