”La data de 4 august a.c., în jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa – Secţia 1 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în Satul de Vacanţă din municipiul Constanţa, are loc un conflict. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că angajatul unei instituţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi efectuat un control la operatorii economici din Satul de Vacanţă. Cu această ocazie, mai multe persoane ar fi efectuat acte de scandal”, a transmis IPJ Constanţa.

 

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ultraj.

 

”În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. De asemenea, 5 persoane au fost sancţionate contravenţional, în baza Legii 61/1991”, a mai precizat IPJ Constanţa.

 

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat, vineri seara, mai mulţi comercianţi din Satul de Vacanţă din Constanţa, iar acţiunea s-a lăsat cu scandal.

 

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că echipele de control au fost înjurate şi s-a aruncat cu mâncare în comisarii instituţiei. ANPC a descoperit că în acele unităţi se gătea pe trotuar, iar alimentele nu erau ţinute la temperatura potrivită. Situaţia s-a calmat la apariţia poliţiştilor.