Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj a început lucrările de reabilitare a podului de pe drumul județean DJ 161E, în comuna Cătina. Podul are o lungime de 23,1 metri și o lățime de 11,7 metri, cu două benzi de circulație cu o lățime de 4,4 metri fiecare. Există și trotuare de aproximativ un metru fiecare pe ambele părți ale podului.

„Sunt lucrări absolut necesare întrucât atât drumurile județene cât și podurile care fac parte din structura acestora trebuie să ofere participanților la trafic condiții optime de siguranță și confort”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În prezent, s-au finalizat lucrările de armare și betonare pe o singură bandă de circulație a podului situat pe DJ 161E în comuna Cătina. Finalizarea lucrărilor va implica aplicarea unei hidroizolații de înaltă calitate, turnarea a două straturi de asfalt pe întreaga lungime a podului și conectarea la calea de rulare a drumului. Totodată, trotuarele vor fi amenajate și parapeții pietonali vor fi montați. Costurile acestor lucrări se ridică la 349.598,90 lei, TVA inclus, finanțarea fiind asigurată în proporție de 82% prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și în proporție de 18% din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj. Lucrările trebuie finalizate până în luna iulie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.