Consiliul Judeţean Bihor a aprobat studiul de fezabilitate pentru extinderea terminalului de pasageri la Aeroportul din Oradea / Investiţie de peste 43 milioane euro

0
9

Ilie Bolojan a anunţat, joi seară, pe pagina sa de Facebook, că lucrările de extindere a noului terminal al Aeroportului Oradea ar trebui să fie gata la finalul anului viitor.

 

”Consiliul Judeţean Bihor a aprobat studiul de fezabilitate pentru extinderea terminalului de pasageri la Aeroportul din Oradea. Până la sfârşitul anului viitor ar urma să finalizăm lucrările de extindere. Capacitatea de deservire a terminalului va fi mărită de la 350 de pasageri pe oră, la 800. În felul acesta, cu toate facilităţile asigurate, la toate zborurile pasagerii vor fi îmbarcati şi debarcaţi dintr-un singur terminal, în condiţii civilizate. Finanţarea ar urma să fie asigurată din fonduri europene.  Vom demara procedura de licitaţie până la sfârşitul acestei luni. Suprafaţa terminalului extins va fi de 12500 de mp. Accesul din drumul naţional se va face printr-un sens giratoriu, iar parcarea auto va fi extinsă”, a scris Bolojan pe Facebook. 

 

Valoarea estimată a investiţiei este de peste 43 de milioane de euro, bani europeni, din care contribuţia Consiliului Judeţean este de 3 milioane de euro, reprezentând contravaloarea acceselor şi parcărilor, investiţii care nu sunt eligibile. 

 

”La sfârşitul anului viitor, Aeroportul din Oradea va avea toate condiţiile ( terminal de pasageri nou, terminal cargo, pistă extinsă, sisteme noi de balizaj, securitate sporită petru mărfuri şi pasageri, împrejmuiri) pentru operarea de noi curse. Mulţumesc echipei de conducere de la aeroport pentru pregătirea acestui proiect”, a mai precizat Bolojan.