Connect-R a trecut printr-un episod de depresie imediat după ce a devenit tată, iar acum a reușit să scape de această problemă.

Artistul a mărturisit cum a reușit să iasă din lupta cu anxietatea și depresia.

Maya a avut probleme de sănătate

Maya, fiica lui Connect-R și a Mishei, s-a îmbolnăvit la vârsta de 1 an, după ce a făcut un vaccin. Atunci, artistul a fost atât de afectat de situație, încât a intrat în depresie.

„S-a îmbolnăvit de la un vaccin, când a făcut vaccinul de 1 an, pe fondul unei otite, i-a scăzut imunitatea aproape de 0, era intubată, ne-a nenorocit, și atunci practic a început momentul meu de depresie.

Până atunci nu puteai, nu aveai cum să mă clintești și a venit copila asta Maya să-mi arate în ce iluzie trăiam eu, că asta înseamnă iluzie. Acolo au năpădit toate fricirile, m-a terminat, am fost la psihologi, n-am reușit mare lucru”, spunea Connect-R acum ceva vreme în cadrul unui interviu. Din fericire, fiica lui este bine și este recunoscător lui Dumnezeu pentru tot.

În cadrul unui interviu acordat fostului preot Daniel Balaș, Connect-R a povestit cum a reușit să se vindece de depresie și de anxietate. Cântărețul a oferit mai multe sfaturi celor care îl urmăresc și care îl iau drept exemplu.

„În primul rând, să-şi verifice stomacul, care este al doilea creier. Emoţiile negative şi pozitive devin emoţii captive şi se duc în stomac. Nu degeaba avem expresia «simţi fluturi în stomac când te îndrăgosteşti», că emoţia pozitivă tot acolo se duce. Şi expresia «gol în stomac» când te ia frica.

Dacă eu sunt trist şi îmi vine să plâng, dacă îmi pun un creion între dinţi, eu nu mai pot să plâng pentru că creierul primeşte informaţia că poziţia gurii e de zâmbet. Alergatul îţi oxigenează întregul organism, dar are şi alt beneficiu.

Asta se întâmplă şi acum atunci când alergăm, dar în natură, nu în sală pe bandă. În al doilea rând, să începem să bem apă, suntem 80% apă. Eu luam drept medicament 3 litri jumătate de apă pe zi.

În al treilea rând, mâncare alcalină. E foarte importantă renunțarea la mâncarea procesată, prăjeli.

Să începem să mâncăm fibre, carne slabă, fructe, legume”, a explicat Connect-R, potrivit Libertatea.

Connect-R, sfaturi pentru cei care suferă de depresie

De asemenea, artistul îi îndeamnă pe toți cei care suferă de depresie și anxietate să se roage și să mediteze, pentru că este de părere că îi va ajuta credința.

„Sufletul: aici intervin rugăciunea şi meditaţia. În rugăciune Îi vorbeşti lui Dumnezeu, în meditaţie Îl asculţi pe Dumnezeu. Aş recomanda meditaţiile ghidate”, a adăugat Connect-R.

Anul 2022 a fost unul foarte aglomerat pentru artist, astfel că oboseala și-a spus cuvântul. Connect-R a avut probleme de sănătate din cauza epuizării. Din fericire, acum el este bine și își face treaba în continuare.

„A fost poate unul dintre cei mai grei ani ai mei. Am muncit foarte mult. Din cauza concertelor foarte multe, am avut și ceva probleme de sănătate. Mai precis, probleme cu rinichiul drept. Înainte de pandemie, s-au amânat multe joburi și odată cu revenirea la libertate s-au cumulat concertele dinainte cu cele după. Acum sunt bine”, a mărturisit acesta.