Sursă foto: stiridecluj.ro

În 4 aprilie, Tribunalul Militar Cluj a emis o sentință prin care șoferul SMURD Cluj, care a lovit un băiat surdo-mut pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 în 2018, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă, cu suspendare sub supraveghere timp de doi ani.

Decizia nu este definitivă. În ceea ce privește daunele morale, familia copilului a primit 145.000 de euro de la asigurător, în loc de 550.000 de euro ceruți la proces. În data de 25 martie 2018, șoferul a ieșit din curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și, având semnalele acustice și luminoase pornite, a trecut de la prima trecere de pietoni, deși semaforul era roșu.

În timp ce mergea la Aeroportul Cluj pentru a prelua un caz medical, a lovit un băiat de 14 ani, surdo-mut, care traversa regulamentar pe verde. Acesta a traversat trecerea de pietoni în fugă și se afla în învoire de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz.

Potrivit reprezentanților ISU Cluj, echipajul SMURD era într-o misiune pentru a prelua un bebeluș nou-născut adus cu elicopterul pe aeroportul din Cluj.

”Trecem prin momente dificile datorate pierderii unei vieți omenești, care o regretăm profund, cu atât mai mult cu cât aceasta s-a produs pe timpul deplasării la o intervenție menite să salveze vieți

Scopul echipelor SMURD este de a răspunde prompt solicitărilor, iar cine a avut vreodată nevoie de ambulanță a simțit ce înseamnă fiecare secundă de așteptare

Echipajul neonatal SMURD a acostat un adolescent în vârstă de 14 ani pe timpul deplasării ambulanței pentru a prelua un nou-născut sosit cu elicopterul pe aeroportul din Municipiul Cluj Napoca. Aceasta era deservită de un șofer al ISU Cluj și încadrată cu personal medical din cadrul secției de neonatologie.

Ambulanța a rămas pe loc, iar medicul și asistenta de pe ambulanță au acordat primul ajutor și au început manevrele de resuscitare, care au fost continuate până la sosirea echipajului Serviciului de Ambulanță Județean

O altă ambulanță SMURD a preluat ulterior echipajului medical specializat în neonatologie și s-au deplasat pentru a lua în primire nou-născutul de la aeroport

O anchetă legată de acest caz, a Inspectoratului de Poliție Județean, este în desfășurare”, transmiteau atunci cei de la ISU Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.