Sursă foto: zcj.ro

 

 

 

 

Primăria Cluj-Napoca, împreună cu Ordinul Arhitecților din România (OAR) și cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania, anunță oficial lansarea Concursului Internațional de Soluții pentru modernizarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”. Scopul concursului este de a selecta cea mai bună soluție pentru modernizarea și extinderea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, cu scopul de a atribui contractul de proiectare.

Primăria Cluj-Napoca dorește să rezolve cât mai multe din problemele cu care se confruntă atât clădirile, cât și instituția Liceului Lucian Blaga, precum și spațiul urban învecinate.

Obiectivele proiectului sunt de completare și reorganizare a ansamblului educațional, maximizarea suprafețelor folosite pentru școală, adaptarea spațiilor la principiile educaționale ale secolului nostru, eficientizarea energetică, integrarea în zona clădirilor existente și adecvarea noilor intervenții, amenajarea curții școlii cu accent pe suprafețe verzi cât mai mari și materiale prietenoase cu mediul, amenajarea spațiului urban învecinate liceului pentru facilitarea parcurgerii cât mai plăcute și sigure și crearea unei infrastructuri de calitate prin integrarea principiilor walkable și smart city.

Acesta este al doilea concurs de soluții organizat pentru o instituție de învățământ din oraș, după cel desfășurat anul trecut pentru Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu.

PREMIILE ACORDATE
PremiuI I: valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare – 3.564.809 LEI fără TV
Premiul II: 75.000 LEI, TVA inclus
Premiul III: 40.000 LEI, TVA inclus
JURIUL CONCURSULUI
arh. Michál Cohen (UK)
arh. Anca Mihalache (UK)
arh. Tamás Fialovszky (HU)
arh. Daniel Tellman (RO)
arh. urb. Vera Marin (RO)
arh. Irina Tulbure (RO)
arh. Eleonora Dulău (RO) – Reprezentant al Filialei Teritoriale Transilvania a OAR

Membri supleanți:
arh. Andreea Mureșan (RO) – Reprezentant Primăria Cluj-Napoca
arh. Dragoș Dascălu (RO)

Mai multe informații pot fi găsite pe pagina oficială a concursului:

https://oar.archi/…/oar/liceul-lucian-blaga-cluj-napoca/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.