Sursă foto: actualdecluj.ro

Comuna din Cluj cu cea mai mică populație are doar câteva sute de locuitori. Datele provizorii ale recensământului din 2021 publicate de Direcția Județeană de Statistică din Cluj arată că Ploscoș este cea mai mică unitate administrativ-teritorială din Cluj, cu doar 540 de locuitori. Făcând o comparație, în 2002 erau înregistrați aproape 800 de locuitori, înregistrând o scădere de aproape 50% în aceste două decenii.

Valea Ierii este cea de-a doua comună cu cele mai puțini locuitori, cu 871 de locuitori. Ploscoș a înregistrat o scădere semnificativă a populației față de recensământul din 2021, cu o scădere de 76,9% față de populația din 2011.

Cătina este cea de-a doua comună cu o scădere semnificativă a populației, cu 78,6% față de populația din 2011. Comuna Bătrâna din județul Hunedoara este cea mai mică din România, cu doar 88 de locuitori, în scădere față de recensământul din 2011. În schimb, comuna Brebu Nou din Caraș-Severin a înregistrat o creștere, ajungând la 166 de locuitori față de 119 la recensământul precedent. Comuna Ploscoș este compusă din satele Crairât, Lobodaș, reședința Ploscoș și Valea Florilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.