Sursă foto: servuscluj.ro

Primăria comunei Negreni din județul Cluj va introduce o rețea de canalizare vacuumatice, după ce Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar proiectului. Noua rețea va avea o lungime totală de 28 de km, dintre care 11 km vor fi conducte de refulare. Pe lângă acestea, vor fi amplasate o stație de epurare cu o capacitate de 800 de metri cubi și două stații de vacuum cu o capacitate de 75 de metri cubi fiecare. După finalizare, investiția va fi preluată de Compania de Apă „Someș”, care este subordonată Consiliului Județean Cluj.

” Ne bucurăm când primarii caută soluții, mai ales dintre cele moderne, la problemele comunităților. Susținem cu toată convingerea aceste proiecte care contribuie la creșterea calității vieții în mediul rural. Totodată, salutăm alegerea acestor soluții tehnice care contribuie la reducerea costurilor.” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În comparație cu rețeaua tradițională de canalizare, sistemul de canalizare prin vacuum este mai adecvat pentru zonele de câmpie, unde pantele sunt mai reduse și nivelul apei subterane este mai ridicat. În acest fel, datorită formei terenului din zona respectivă și a costurilor mai reduse de operare și construcție, sistemul planificat va transporta apa uzată către stația de epurare prin intermediul stațiilor de vacuum care generează o presiune negativă, conform reprezentanților Consiliului Județean Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.