Consiliul Județean Cluj a cofinanțat achiziționarea unui nou aparat medical de înaltă tehnologie pentru Spitalul Municipal Gherla.

Este vorba despre un Computer Tomograf, pentru care forul administrativ județean a alocat, din bugetul propriu al instituției, nu mai puțin de 1.000.000 de lei.

Echipamentul ultraperformant a fost deja livrat și instalat în cadrul Ambulatoriului Integrat al unității sanitare. Acesta va deservi atât persoanele care se adresează Ambulatoriului, cât și pacienții internați în Spitalul Municipal din Gherla.

Tomografia computerizată este o metodă de diagnostic non invazivă, nedureroasă și de înaltă precizie, care oferă într-un interval de timp redus imagini clare și detaliate ale structurilor examinate.

Rațiunea care a stat la baza acestei investiții consistente din punct de vedere financiar se referă la faptul că instituția spitalicească nu a dispus până acum de un Computer Tomograf. Ne dorim să asigurăm clujenilor un acces cât mai facil la examinările, intervențiile și tratamentele de care au nevoie, cât mai aproape de casă”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.