Companie din farma, Stada România construiește o fabrică la Turda

0
11

tds_thumb_td_696x385_retinatds_thumb_td_696x385_retinatds_thumb_td_696x385_retina

Stada România, companie din farma, a început construcția unei fabrici de medicamente a Turda, județul Cluj. Proiectul se realizează după o investiție de peste 50 de milioane de euro, finanțată parțial printr-un ajutor de stat conform Profit.ro.

 

“Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni cheie pentru grupul Strada. Este aproape de depozitul nostru din Timișoara, aproape de unitățile de producție din Serbia, precum și de laboratorul nostru de testare ce deservește tot grupul. Punem România pe harta investițiilor în domeniul farma”, a declarat astăzi, la Turda, directorul general al Stada România, Mihai Fugarevici.

Capacitate de 100 milioane pachete pe an

Fabrica va cuprinde inițial 9 linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an. Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 mp și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12.

Întreaga suprafață a terenului achiziționat este de 100.000 mp și permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței și raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Vezi și Consiliul Concurenţei a declanşat o anchetă sectorială pe piaţa de retail farmaceutic

Fabrica va fi finalizată în octombrie 2024 și va avea aproape 400 de angajați. Produsele finite din unitatea din Turda – atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produse farmaceutice eliberate fara prescripție medicală – sunt destinate să deservească cu preponderență piețele din Europa, în care grupul Stada își desfășoară operațiunile.

Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 120 de țări, cu aproximativ 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și peste 12.500 de angajați în întreaga lume.

tds_thumb_td_696x385_retinatds_thumb_td_696x385_retinaArticolul Companie din farma, Stada România construiește o fabrică la Turda apare prima dată în Informateca.