Sursa foto: stiridecluj.ro

Primăria Cluj-Napoca organizează o dezbatere publică pe tema aprobării PUZ de restructurare urbană pentru platforma industrială Carbochim, situată în zona Piața 1 Mai – str. Porțelanului. Dezbaterea va avea loc joi, 18 iulie 2024, la ora 16:00, și se va desfășura în sistem hibrid: fizic, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, situată pe str. Moților nr. 3, și online, pe platforma Cisco Webex.

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii pot completa online cererea disponibilă pe website-ul Primăriei – https://primariaclujnapoca.ro/ – cu cel puțin 4 ore înainte de începerea ședinței, urmând ca linkul de conectare să fie trimis pe adresa de e-mail indicată.

Aproximativ 14 hectare din fosta platformă Carbochim (fabrică modernizată și relocată) vor fi redate clujenilor printr-un proiect de regenerare urbană dezvoltat de compania IULIUS. Master planul proiectului include un concept young și family-friendly, care va cuprinde un centru de arte performative, zone de divertisment, facilități pentru sport, branduri noi pentru oraș și regiune, spații de birouri, zone verzi amenajate de peste 5 hectare, noi conexiuni pietonale și pentru biciclete, precum și multe alte funcțiuni.

Proiectul își propune să transforme fosta zonă industrială, utilizată anterior doar pe o treime din suprafață, într-o parte activă a orașului Cluj-Napoca. Centrat pe integrarea de spații verzi ample și experiențe urbane diverse, acesta va oferi un spațiu accesibil cu facilități moderne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.