Cluj-Napoca și alte 10 localități din județul Cluj se pregătesc să beneficieze de extinderea infrastructurii de apă și canalizare.

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a primit recent notificarea de acceptare pentru finanțarea proiectului „Extindere rețele de alimentare cu apă și canalizare în aglomerările Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Huedin, Aghireșu-Fabrici, Bonțida și Cojocna” prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR. În cadrul acestui proiect, rețelele de apă și canalizare vor fi extinse pe o lungime totală de 13,48 kilometri pentru apă și 33,99 kilometri pentru canalizare, acoperind următoarele localități: Cluj-Napoca, Florești, Gherla, Mintiu Gherlii, Dej, Huedin, Macău, Leghia, Băgara, Bonțida și Cojocna.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 54.457.071,51 lei, cu TVA inclus.

„Este o nouă veste bună și o investiție la finalul căreia, cu ajutorul banilor europeni, vom obține o infrastructură de apă şi canalizare modernă, adaptată celor mai noi standarde în domeniu. Astfel, vom aduce clujenilor un plus de bunăstare și confort. De asemenea, e un pas înainte spre ambițiosul obiectiv asumat, acela de racordare integrală a județului la apă potabilă de cea mai bună calitate și canalizare”, a transmis Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Proiectul face parte din investițiilor majore derulate de Compania de Apă „Someș” S.A., în conformitate cu programele cofinanțate de Uniunea Europeană, în conformitate cu Master-Planul actualizat în 2022 – Strategia de investiții la nivel regional pe termen scurt, mediu și lung (2050).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.