Primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat vineri, 13 ianuarie, că a trimis prefectului Capitalei, Toni Greblă, dar şi Inspectoratului de Stat în Construcţii o solicitare de suspendare a autorizaţiei de construire a complexului rezidenţial din curtea sediului PSD Sector 1.

Armand susține că nu s-a respectat legea în domeniul urbanismului.

„Sediul PSD Sector 1 este la câțiva metri apropriere de Parcul Herăstrău, în zona Protejată nr. 60 -Parcelarea Docenților. Social democrații stau în chirie aici de peste 7 ani. În tot acest timp a răsărit un complex rezidențial în curtea lor. Autorizația de construire – 146/1807695 din 25 februarie 2020 – a fost emisă de fostul primar al Capitalei… nimeni alta decât dna. Firea – actuala șefă PSD București”, a scris Armand pe Facebook.

„Doamnelor și domnilor socialiști de caviar din PSD, aștept linșajul vostru mediatic plătit din bani publici. Mai puteți?”, a adăugat edilul USR.

Cum s-a apărat PSD Sector 1

Clotilde Armand a susținut încă din toamna trecută că PSD Sector 1 „a favorizat urbanismul haotic şi fără reguli”.

Sediul PSD Sector 1 este la jumătatea distanței dintre Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle, aproape de Parcul Herăstrău. Foto: Google Maps
Sediul PSD Sector 1 este la jumătatea distanței dintre Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle, aproape de Parcul Herăstrău. Foto: Google Maps

Liderul PSD Sector 1, Florin Manole, a spus atunci pentru Libertatea că nici terenul respectiv și nici clădirea nu aparțin social-democraților. El a precizat că social-democrații nu sunt proprietarii terenului, că ei sunt chiriași și, prin urmare, nu pot fi trași la răspundere pentru construcțiile care se ridică acolo.

„Nici terenul și nici clădirea învecinate construcției despre care vorbește doamna Armand nu aparțin și nu au aparținut niciodată PSD. Suntem chiriași de aproximativ 7 ani acolo, iar demararea unei construcții lângă sediul PSD nu are nicio legătură cu noi”, a spus Florin Manole pentru Libertatea în octombrie 2022.