Prim-ministrul României a apreciat, în convorbirea telefonică avută cu omologul său canadian, Justin Trudeau, sprijinul oferit de Canada pentru proiectul de reabilitarea a Unităţii 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, contribuţie importantă la securitatea energetică a ţării noastre şi a întregii regiuni, inclusiv pentru Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

 

”Guvernul României mizează în continuare pe cooperarea cu companiile canadiene pentru dezvoltarea programului nuclear civil şi asigurarea energiei din surse curate şi sigure, precum şi pe sprijinul constant al Statelor Unite ale Americii”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

 

El a subliniat, de asemenea, colaborarea la nivelul NATO şi rolul important al Canadei în contextul războiului din Ucraina şi al sprijinului oferit atât poporului ucrainean, cât şi Republicii Moldova. În acest context, el a adăugat că România şi Europa au nevoie de parteneri de încredere şi cu opinii similare pentru consolidarea Flancului Estic, pentru dezvoltarea lanţurilor de aprovizionare şi cooperarea în plan economic.  

 

Relaţiile bilaterale au noi oportunităţi de consolidare în domeniul economic şi social, a menţionat Ciucă, el adresând, în acest context, premierului Canadei, Justin Trudeau, invitaţia de a face o vizită în România.